martes, 18 de noviembre de 2008

Boris Godunov

Comentari:
El teatre és ple de gom a gom. La gent s'asseu al seus seients i comença l'obra. Últimament, i ca da cop més, l'espai escenic s'amplia del típic escenari per ocupar el pati de butaques, la platea i tot el teatre en general. No vull explicar gaires coses de com s'ho fan perquè ens doni la sensació que estem realment segrestats a a dins del teatre, però es pot veure com es pot fer reflexionar l'espectador des de múltiples nivells. Amb una escenografia austera (que sembla que sigui del propi teatre) i una cortina on s'hi projecten diferents escenaris virtuals i imatges de video, ens traslladen a diferents escenaris per aconseguir, sempre i en tot moment, que reflexionem sobre l'amenaça terrorista que continuament ens plana al damunt degut als actes dels nostres líders polítics.

Molt recomanable.

Si la voleu anar a a veure, ara faran una estada fins a principis de maig al TNC.

Fitxa Artística de l'obra
Idea original y dirección artística
Àlex Ollé (La Fura dels Baus)

Dirección escénica y dramatúrgia
Àlex Ollé y David Plana

Texto original
David Plana

Dirección musical
Josep Sanou

Creación del vídeo
Frank Aleu
Urano
Escenografia i attrezzo
Alberto Pastor

Vestuario
Catou Verdier

Iluminación
Pere Capell
Àlex Ollén

Vídeo
Joan Rodon

Ajudanta de dirección
Anna Rodríguez

Assistència al diseño de sonido
Damien Bazin

Con
Pedro Gutiérrez, Sara Rosa Losilla,Pep Miràs,Juan Olivares,Francesca Piñón, Albert Prat,Òscar Rabadan,Fina Rius,
Manel Sans.

Agradecimientos

Colaboración en vídeos
Mariona Bassa, Cristina Plazas, Maria Molins, JordiBoixaderas, Jordi Martínez, Norbert Ibero,CarlesCanut, Pere Arquillué, Manuel Veiga, Pere Molina,Miquel Gelabert, Agustí Esteve, Delegación del Gobierno en Barcelona, Òscar Lauroba, Tomás Morató, Pérez Porro, Lucia Valleta, Joan Ortega, RaúlVargas, Xavier Cugat, Associación Catalana de Juegos de Estratègia y Aventura, Volkswagen Espanya.

Colaboración en las locuciones
Angelina Llongueras, Azucena Díaz, Víctor Álvaro,Jordi Andújar, Mercè Martínez, Victòria Pagès, Maria Molins, Lurdes Barba, Pere Molina, Joan Carreras y Oriol Vila.

Font: Teatre Nacional de Catalunya

No hay comentarios: